Erasmus+ i Europske snage solidarnosti – živa knjižnica 11.05.2023

🌍Zašto ostati kući? Putuj, druži se i uči! I to besplatno! 🏖

Donosimo ti sve informacije o prilikama koje vam nude Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. 🇪🇺

Kroz našu prvu živu knjižnicu, saznaj kako i ti možete vidjeti druge zemlje, upoznati ljude i kulturu, a pri tom se educirati o zanimljivim temama. 😎

✊️Udruga Better Me i Hrvatska akademska zajednica Filozofskog fakulteta vodit će te kroz našu živu knjižnicu i dat ćemo ti priliku da dobiješ odgovore na sva pitanja koja te zanimaju o Erasmus+ projektima i Europskim snagama solidarnosti.

👥️📚Naše “žive knjige” ispričat će ti njihove zanimljive priče i nakon toga, pomoći će ti napisati svoju vlastitu.😉
Saznaj zašto je baš Erasmus+ jedna od najboljih priča koje ti se mogu dogoditi!

🗓 Četvrtak, 11.5.
📍Stablo znanja, Studentski centar
🕒od 15:00 do 17:00
👥️Radni jezik je hrvatski i engleski.

🔗Prijava👉https://forms.gle/7e5tmAHjbAZ66P3K7
😊Nemoj biti minus, pođi s nama na Erasmus+!

📌 Predstavljamo vam osobe, naše “žive knjige” koje će vas uvesti u svijet neformalnog obrazovanja, Erasmus+ projekata i Europskih snaga solidarnosti (ESS). U suradnji s @haz_ffzg želimo predstaviti studentima i drugim mladima kako mogu sudjelovati na Erasmus+ i ESS projektima te na taj način steći neopisiva iskustva i imati piliku postati peer trainer. 🌍

📚 Vincenzo Giannone je sicilijanski trener neformalne edukacije, voditelj projekata, facilitator i radnik s mladima s više od 10 godina iskustva. Proveo je više od 10 projekata s različitim ciljnim skupinama uključujući odrasle, studente i mlade. Od 2017. godine je Peer Certified trener za Europsku Peer Training Organizaciju (EPTO) za metode „Peers for Peace“ (međureligijski dijalog), „Peers for Diversity“ (kulturna raznolikost i pitanja borbe protiv ksenofobije) i „Peers for Inclusion“ (uključivanje osoba oštećena vida u neformalno obrazovanje). Od 2014. do 2020. bio je glavni inspirator participativnog web-radija za mlade unutar grupe mladih radnika u talijanskoj nevladinoj organizaciji Associazione Attiva-Mente.
~
📚Salma Baisam je dvadeset trogodišnja volonterka Europskih snaga solidarnosti, a dolazi nam iz Aleksandrije u Egiptu. U Zagrebu volontira od listopada. Voli istraživati nova mjesta i kulture i zato voli upoznavati lokalne stanovnike Hrvatske, kao i druge volontere iz cijelog svijeta.
Voli prirodu, kampiranje, konje, morske valove, filmove, dobre slastice, poeziju uz kavu, povijest i pripovijedanje.
Vjeruje da je dijeljenje prilika mnogo vrjednije od dijeljenja novca, stoga nemojte oklijevati doći i popričati s njom tijekom našeg susreta!
~
📚Reginald Barbour rođen je u Ujedinjenom Kraljevstvu, a odrastao je u Hrvatskoj, te tečno govori oba jezika. Predsjednik je vlastite nevladine organizacije koja se bavi mobilnosti mladih u području Erasmus+. Predaje engleski kao strani jezik, uživa putovati na nepoznate destinacije, upoznavati nove ljude i družiti se u super društvu.